Ιαπωνία-Αυστραλία: 15,7 δισ. δολ. στην αγορά - Μείωση επιτοκίων στο Χονγκ Κονγκ

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2008 07:15
UPD:09:47

Περισσότερα από 15 δισ. δολάρια διοχέτευσαν στις χρηματαγορές οι κεντρικές τράπεζες της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας, ενώ η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ μείωσε τα βασικά επιτόκια δανεισμού σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την επέκταση της πιστωτικής κρίσης στην Ασία.

Η Bank of Japan (BoJ) διοχέτευσε 1,5 τρισ. γιεν (14,8 δισ. δολάρια) και η Reserve Bank of Australia διοχέτευσε 1,21 δισ. δολάρια Αυστραλίας (856 εκατ. δολάρια). Η κεντρική τράπεζα του Χονγκ Κονγκ θα υπολογίζει αύριο τη βάση του επιτοκίου της χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της Federal Reserve συν 50 μονάδες βάσης, μειώνοντας το επιτόκιο στο 2,5% από 3,5%, σύμφωνα με τον διοικητή της.

Τα διατραπεζικά επιτόκια αναρριχήθηκαν στα ύψη, καθώς οι δανείστριες συσσώρευσαν μετρητά, ωθώντας στο Λονδίνο το Libor στο 4,29% αυτήν την εβδομάδα.

Οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου ενδέχεται να χρειαστούν 675 δισ. δολάρια τα αμέσως επόμενα χρόνια για να ανακάμψουν από την χρηματοπιστωτική κρίση, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/08/1573966.htm .

Χθες η Federal Reserve των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού μετά την χθεσινή μείωση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε η Reserve Bank of Australia στο 6% από το 7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα