Λαγκάρντ: «Μεγάλο λάθος» η απόφαση των ΗΠΑ για Lehman

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2008 11:49
UPD:11:53

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να μη διασώσει τη Lehman Brothers τον περασμένο μήνα, η οποία οδήγησε στην κατάρρευση της εταιρείας, ήταν «μεγάλο λάθος» για την ισορροπία του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις ανησυχίες των πολιτών, τη στιγμή που η χρηματοπιστωτική κρίση βαθαίνει και οι ευρωπαϊκές μετοχές διευρύνουν τις απώλειές τους, η γαλλίδα υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα εγκαταλείψει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά της, τα οποία απειλούνται με κατάρρευση.

Σε δηλώσεις της στο κρατικό ραδιόφωνο, η Λαγκάρντ περιέγραψε την απόφαση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Χένρι Πόλσον να επιτρέψει στη Lehman Brothers να κηρύξει πτώχευση, ως «φρικτή».

«Για την ισορροπία του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, αυτό ήταν ένα αληθινό λάθος», τόνισε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, εξηγώντας ότι η απόφαση αυτή προκάλεσε δυσπιστία μεταξύ των τραπεζών και τις κατέστησε περισσότερο επιφυλακτικές στον μεταξύ του δανεισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα