Έλον Μασκ: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το Twitter- Ποια κορυφαία στελέχη απολύθηκαν

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 07:06
UPD:07:45
REUTERS/DADO RUVIC

Ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX και πλουσιότερος άνθρωπος στον κοσμο, Ελον Μασκ, ολοκλήρωσε την εξαγορά ύψους 44 δισ. δολαρίων της εταιρείας Twitter, σύμφωνα με άτομα που επικαλούνται διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η εξαφορά καθιστά τον Μασκ επικεφαλής της πλατφόρμας μετά από έξι μήνες έντονων διαφωνιών για τη συμφωνία.

Από τις πρώτες κινήσεις του Μασκ ήταν η αλλαγή ηγεσίας με την απομάκρυνση ηγετικών στελεχών. Ποιοι έφυγαν; Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg και της WSJ απολύθηκαν:

  • ο διευθύνων σύμβουλος της Twitter Πάραγκ Αγκραβάλ,
  • η επικεφαλής του τμήματος νομικής και πολιτικής Βιτζάια Γκάντε,
  • ο οικονομικός διευθυντής Νεντ Σίγκαλ, και
  • ο γενικός σύμβουλος Σον Έτζετ

Δεν έχει γίνει αμέσως σαφές ποιος θα βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις που έμειναν κενές από τις αποχωρήσεις της Πέμπτης. 

Οι μέτοχοι θα αμείβονται με 54,20 δολάρια ανά μετοχή και το Twitter θα λειτουργεί πλέον ως ιδιωτική εταιρεία. 

REUTERS/CARLOS BARRIA

Η νέα εποχή του Μασκ θα προκαλέσει άμεση αναστάτωση στις λειτουργίες του Twitter, εν μέρει επειδή πολλές από τις ιδέες του για το πώς να αλλάξει την εταιρεία έρχονται σε αντίθεση με τον τρόπο λειτουργίας της εδώ και χρόνια, υπενθυμίζει το πρακτορείο. Έχει δηλώσει ότι θέλει να διασφαλίσει την «ελευθερία του λόγου» στο κοινωνικό δίκτυο, κάτι που είναι πιθανό να σημαίνει πιο χαλαρά πρότυπα ελέγχου περιεχομένου.

Σε μήνυμά του την Πέμπτη, ο Μασκ είπε ότι αγόραζε την εταιρεία για να «έχει μια κοινή ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου ένα ευρύ φάσμα πεποιθήσεων μπορεί να συζητήσει με υγιή τρόπο». Πρόσθεσε ότι το Twitter «δεν μπορεί να γίνει ένα ελεύθερο για όλους τοπίο κόλασης, όπου τα πάντα μπορούν να ειπωθούν χωρίς συνέπειες».

Σχεδιάζει επίσης να επαναφέρει ορισμένους λογαριασμούς υψηλού προφίλ που μπλοκαρίστηκαν από την πλατφόρμα για παραβίαση κανόνων, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ του Τραμπ. Γενικότερα, οι πρωτοβουλίες του Μασκ απειλούν να αναιρέσουν τις πολυετείς προσπάθειες του Twitter να περιορίσει τον εκφοβισμό και την κακοποίηση στην πλατφόρμα, σχολιάζει το Bloomberg. 

Σχολιάζοντας με το γνωστό περιπαικτικό του ύφος την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Μασκ έγραψε: «the bird is freed».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ συμφώνησε αρχικά να αγοράσει την εταιρεία Twitter τον Απρίλιο, στη συνέχεια απείλησε να αποχωρήσει από τη συμφωνία, προτού κάνει ξανά στροφή αυτόν τον μήνα και δεσμευτεί να ολοκληρώσει την εξαγορά.

Προηγουμένως είχε εκφραστεί με δυσαρέσκεια για ορισμένες άτομα σε κορυφαίες θέσεις. Κάποια στιγμή μάλιστα απάντησε σε ένα tweet του Αγκραβάλ χρησιμοποιώντας ένα emoji που έδειχνε αποδοκιμασία. Έχει επίσης κοροϊδέψει την Γκάντε, της νομικής υπηρεσίας, δημοσιεύοντας στο Twitter μια εικόνα με μια φράση να επαναλαμβέμεται στην επιφάνειά της: ότι το Twitter ήταν προκατειλημμένο από την αριστερή πολιτική. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα