Καλάθι του νοικοκυριού: Ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα - Αδ. Γεωργιάδης: Θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 15:08
UPD:15:11
REUTERS/Stefan Wermuth

Τις ευχαριστίες του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη γνωμοδότησή της, βάσει της οποίας επιτρέπει τη δημιουργία του “καλαθιού του νοικοκυριού” εκφράζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης, από την άλλη εβδομάδα ξεκινάει «το καλάθι του νοικοκυριού» και το υπουργείο «θα κάνει τα πάντα για να πετύχει και να προσφέρει ουσιαστική ανακούφιση στους συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη».

«Μετά τη ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής τροπολογίας για “το καλάθι του νοικοκυριού”, θέλω να ευχαριστήσω και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, διότι άμεσα εξέδωσαν τη γνωμοδότησή τους, βάσει της οποίας επιτρέπουν τη δημιουργία του “καλαθιού του νοικοκυριού” ως σύμφωνο με τους περί ανταγωνισμού νόμους. Η ταχύτατη συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Επιτροπής Ανταγωνισμού έφερε αποτέλεσμα για το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών» αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το «πράσινο φως» για το «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο θα ισχύσει από 1/11. Ωστόσο, επισήμανε σειρά κινδύνων και θεμάτων που μπορεί να προκύψουν σχετικά με την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού, σημειώνοντας ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα