Με τον υψηλότερο ρυθμό οκταετίας αυξάνονται οι πτωχεύσεις στην Ιαπωνία

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2008 15:57

Οι πτωχεύσεις των ιαπωνικών εταιρειών «τρέχουν» με ταχύτητα 34% τον τελευταίο μήνα, μετά την υποχώρηση των εξαγωγών και την κρίση στην πιστωτική αγορά που «αγκάλιασε» τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας οκταετίας.

Οι πτωχεύσεις ανήλθαν σε 1.408 το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Tokyo Shoko Research Ltd σήμερα στο Τόκιο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη άνοδο μετά το Μάρτιο του 2000, όταν είχε σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων κατά 38,6%, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 Stock Average κατακρημνίστηκε κατά 9,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία του μετά τον Οκτώβριο του 1987 υπό τη σκιά των φόβων ότι η παγκόσμια πιστωτική κρίση θα οδηγήσει στην αποτελμάτωση της οικονομίας.

«Βρισκόμαστε στο μέσον ύφεσης. Οι εταιρείες στον κατασκευαστικό κλάδο και τον κλάδο ακινήτων βρίσκονταν μέσα σε μια "φούσκα" τα τελευταία χρόνια λόγω της εισροής ξένων κεφαλαίων. Τώρα η φούσκα έχει σπάσει» δήλωσε ο Masamichi Adachi, κορυφαίος οικονομολόγος της JPMorgan Chase & Co. στο Τόκιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα