Χρηματιστήριο: Διατήρησε τις 860 μονάδες η Αθήνα, θετικά γύρισαν οι δείκτες στην Ευρώπη

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 17:39
UPD:17:55
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διατηρήθηκε στη ζώνη των 860 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από μια άνευρη συνεδρίαση.Στο επίκεντρο της Ευρώπης τα εταιρικά αποτελέσματα και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα, 1 και 2 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Federal Reserve.

Στο ταμπλό ξεχώρισε η Motor Oil με κέρδη 4,18%, ενώ η Aegean ενισχύθηκε 3,04%. Απώλειες 2,28% για τη ΔΕΗ. Με πτώση έκλεισε και η Coca Cola.

Σήμερα φθάνει στην Αθήνα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, για διήμερη επίσκεψη. Το κλίμα είναι θετικό, άλλωστε το Βερολίνο έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του κατά της τουρκικής προκλητικότητας.

Νευρικότητα επικράτησε στις συναλλαγές στην Ευρώπη, οι οποίες για όλο σχεδόν το πρωινό κινήηθηκαν αρνητικά. Στο +0,31% ο STOXX600, κέρδη 0,68% για τη Φρανκφούρτη.

Οι επενδυτές στρέφονται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας της Πέμπτης, στην οποία αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, καθώς η ΕΕ οδεύει προς μια πιθανή ύφεση.

Σφυροκόπημα δέχθηκαν οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών στις μεταμεσονύχτιες συναλλαγές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αφού δύο κολοσσοί, Alphabet (Google) και Microsoft, αλλά και η σημαντική εταιρεία ημιαγωγών Texas Instruments Inc. ανακοίνωσαν κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου. Η εξέλιξη διέψευσε τις εκτιμήσεις αναλυτών που υποστήριζαν ότι το sell off των 5,5 τρισ. δολαρίων από τις αρχές του 2022 έχει φτάσει στο τέλος του. 

Η Alphabet είδε τη μετοχή της να υποχωρεί 7% καθώς επιβραδύνθηκε αισθητά ο ρυθμός αύξησης των εσόδων της το τρίτο τρίμηνο, στο 6% από 41% έναν χρόνο νωρίτερα.

Η μετοχή της Heineken υποχώρησε ως και -10, καθώς τα κέρδη της εταιρείας για το γ' τρίμηνο ήταν πολύ κατώτερα των προσδοκιών.

Αυξήθηκαν οι τιμές του φυσικού αερίου καθώς η ΕΕ ανέβαλε ξανά τη συμφωνία για τα βασικά της μέτρα για τον περιορισμό της ενεργειακής κρίσης και ενώ πλέον αποτελεί ερωτηματικό πώς και αν θα καταφέρει να την αντιμετωπίσει. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς ενισχύθηκαν έως και 5%, αλλά εξακολουθούν να οδεύουν προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση φέτος.

Οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν με απώλειες την Τετάρτη, μετά τον απογοητευτικό γύρο κερδών τεχνολογίας το απόγευμα της Τρίτης. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,8% στις αρχές της διαπραγμάτευσης. Ο  Dow όμως ενισχύθηκε 0,3%, ή περίπου 85 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 2%. Η Microsoft και η μητρική Alphabet της Google υποχώρησαν σχεδόν 8%.
Η απόδοση του 10ετούς ήταν 4,044%, από 4,109% την Τρίτη.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα