Χίθρρου: Τριπλασιασμός κερδών αλλά και προειδοποιήσεις για μειωμένη ζήτηση

«Θα αργήσουμε να επανέλθουμε στα προ πανδημίας επίπεδα»
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 17:23
UPD:17:39
REUTERS/STEFAN WERMUTH

Θα περάσουν «αρκετά χρόνια» μέχρι να επιστρέψει η ζήτηση στα προ πανδημίας επίπεδα, προειδοποίησε το αεροδρόμιο του Χίθρρου αναφέροντας ζημία 442 εκατ. λιρών (512 εκατ. δολάρια) για το εννεάμηνο.

Το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης προβλέπει ότι μεταξύ 60 και 62 εκατομμυρίων επιβατών θα περάσουν από τις πόρτες του το 2022, ποσοστό που είναι μειωμένο περίπου 25% σε σύγκριση με το 2019.

«Μπορούμε να είμαστε περήφανοι που όλοι στο Χίθροου μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές αυτό το καλοκαίρι και εργαζόμαστε με τις αεροπορικές εταιρείες και τις υπηρεσίες εδάφους τους για να επανέλθουν σε πλήρη χωρητικότητα τις περιόδους αιχμής το συντομότερο δυνατό», δήλωσε στον Τύπο ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέι.

Το αεροδρόμιο έχει μειωμένη ζήτηση λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, του Covid-19 και της «παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», αλλά αναμένει ότι ο αριθμός των επιβατών θα μπορούσε να φτάσει τα επίπεδα του 2019 σε περιόδους μεγάλης κίνησης, όπως τα Χριστούγεννα.

Τα έσοδα τριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2021, έως και 2,1 δισ. λίρες, αλλά παρεμποδίστηκαν ελαφρώς από το ημερήσιο ανώτατο όριο επιβατών του αεροδρομίου των 100.000 αναχωρήσεων.

Το ανώτατο όριο επιβατών θα αρθεί στις 30 Οκτωβρίου αφού τέθηκε σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση του ταξιδιωτικού χάους καθώς οι ελλείψεις προσωπικού προκάλεσαν καθυστερήσεις στις αποσκευές και ακυρώσεις πτήσεων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα