Coca-Cola 3Ε - Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των επιχειρήσεων της Ρωσίας

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2001 17:37
UPD:17:39

Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως ΑΕ (CCHBC) ολοκλήρωσε την εξαγορά του συνόλου των λειτουργιών και εγκαταστάσεων της The Coca-Cola Company στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ρωσίας.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τις ελληνικές χρηματιστηριακές αρχές, η εξαγορά περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις και λειτουργίες στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, την Κεντρική και Ανατολική Ρωσία, καθώς επίσης και την απόκτηση του μεριδίου που κατείχε η The Coca-Cola Company στην εταιρεία Coca-Cola Molino Beverages Limited.

Η Coca-Cola Molino Beverages Ltd είναι κοινοπρακτική επιχείρηση, μεταξύ της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως (60%) και της The Coca-Cola Company (40%) και είναι ιδιοκτήτρια των επιχειρήσεων που διευθύνει η Coca-Cola Τρία Εψιλον στη Δυτική Ρωσία και τη Σιβηρία.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Coca-Cola Τρία Εψιλον κατέχει πλέον τα δικαιώματα εμφιάλωσης των προϊόντων της Coca-Cola για το σύνολο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Ρωσίας. Η εξαγορά των επιχειρήσεων της Ρωσίας θα προσθέσει στην Coca-Cola Τρία Εψιλον περί τα 100 εκατομμύρια καταναλωτές και 100 εκατομμύρια unit κιβώτια.

H Coca-Cola Τρία Εψιλον αναμένεται να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις εξαγοράς των εταιρειών εμφιάλωσης στις χώρες της Βαλτικής (Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία), πριν από το τέλος του έτους.

Με την ολοκλήρωση αυτών των εξαγορών η Coca-Cola Τρία Εψιλον θα δραστηριοποιείται πλέον σε 26 συνολικά χώρες εξυπηρετώντας περισσότερους από 500 εκατομμύρια καταναλωτές με πωλήσεις περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων unit κιβωτίων μη αλκοολούχων ποτών ετησίως.

Το γεγονός αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο τη θέση της ως δεύτερου μεγαλύτερου εμφιαλωτή των προϊόντων της The Coca-Cola Company στον κόσμο και του μεγαλύτερου εμφιαλωτή μη αλκοολούχων ποτών στην Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα