UBS: Πτώση 24% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 12:22
UPD:12:27
REUTERS/Arnd Wiegmann

Η UBS ανέφερε μείωση 24% στα καθαρά κέρδη του γ' τριμήνου, καθώς οι εταιρικές συναλλαγές επιβραδύνθηκαν και υποχώρησαν οι επενδύσεις των πλούσιων πελατών.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 19% στην επενδυτική τράπεζα της UBS και κατά 4% στον κλάδο διαχείρισης περιουσίας, με μέρος της μειωμένης δραστηριότητας να αντισταθμίζεται από κέρδη από την πώληση δύο επιχειρήσεων. Τα καθαρά κέρδη ήταν 1,73 δισ. δολάρια για το τρίμηνο, περισσότερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στον κλάδο διαχείρισης πλούτου, η πτώση των χρηματιστηρίων και η περιστροφή των νομισμάτων μείωσαν τα υπόλοιπα των πελατών, με αποτέλεσμα χαμηλότερες προμήθειες. Οι προμήθειες επίσης μειώθηκαν από τις λιγότερες νέες συναλλαγές το τρίμηνο.

Ωστόσο, οι πλούσιοι πελάτες διοχέτευσαν 17,1 δισ. δολάρια σε καθαρά νέα περιουσιακά στοιχεία που δημιουργούν προμήθεια στην τράπεζα, μετά από σχεδόν καθόλου καθαρές εισροές το δεύτερο τρίμηνο.

Η UBS είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές πλούτου στον κόσμο ως προς τα περιουσιακά στοιχεία και ως προς τη διεθνή της κλίμακα. Εξυπηρετεί τους παγκόσμιους πλούσιους με τραπεζική και διαχείριση περιουσίας και ανταγωνίζεται σε ορισμένες περιοχές στη Wall Street.

Η τράπεζα θεωρείται πιο σταθερή από πολλές άλλες ευρωπαϊκές επειδή μεγάλο μέρος του δανεισμού της είναι στη συντηρητική Ελβετία ή στους πολύ πλούσιους - και επειδή μείωσε την επενδυτική της τράπεζα μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η σχετική σταθερότητα της UBS έρχεται σε αντίθεση με την αναταραχή στον κύριο εγχώριο αντίπαλό της, την Credit Suisse, η οποία πρόκειται να δώσει μια ενημέρωση αναδιάρθρωσης την Πέμπτη.

Πηγή: Wall Street Journal



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα