Ακτοπλοϊα: Γιατί ματαιώνονται στις 25/10 όλα τα δρομολόγια πλοίων από Πειραιά

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 14:59
UPD:16:42
INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Προς τους επιβάτες, οδηγούς οχημάτων και φορείς των νησιών απευθύνονται από κοινού οι διοικήσεις πέντε ναυτεργατικών σωματείων (ΠΕΜΕΝ, ΠΕΝΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ), ενημερώνοντας πως την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, που έχουν προκηρύξει 24ωρη παμπειραϊκή απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων (από 00:01 - 24:00), θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά προς τα νησιά.

Σε ανακοίνωσή τους, εξηγούν πως η απεργία αυτή «αποτελεί την αγωνιστική μας απάντηση στον σχεδιασμό κυβέρνησης - ΥΕΝ - εφοπλιστών να καταργήσουν τις ΣΣΕ, τους όρους εργασίας και τα δικαιώματά μας μέσα από την αναθεώρηση του ΚΙΝΔ (Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου).

Οι Συλλογικές Συμβάσεις αποτελούν το αναντικατάστατο εργαλείο ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν συγκροτημένα δικαιώματα, στους μισθούς, τα εργασιακά τους δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση και στην ίδια την συνδικαλιστική τους συγκρότηση.

Οι ΣΣΕ αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αρχή, αξία και θεσμό για όλα τα συνδικάτα που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας μας.

Η απεργία και οι αγώνες μας είναι το μέσον να εμποδίσουμε, να ακυρώσουμε και να ανατρέψουμε την επίθεση αυτή σε βάρος των δικαιωμάτων μας».

Τα πέντε ναυτεργατικά σωματεία τονίζουν πως η ευθύνη για την απόφαση της απεργίας τους στις 25/10 «ανήκει αποκλειστικά σε κυβέρνηση - εφοπλιστές, οι οποίοι έχουν βάλει πλώρη να ξεθεμελιώσουν σε όλες τις κατηγορίες πλοίων ό,τι κερδήθηκε και κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες άλλων δεκαετιών.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης μας απευθυνόμαστε στους επιβάτες, στους οδηγούς και ιδιοκτήτες οχημάτων αλλά και σε όλους τους φορείς των νησιών και τους ζητάμε όχι μόνο την κατανόησή τους, αλλά τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματά μας.

Η αλληλεγγύη αυτή στον αγώνα μας θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής συμπόρευσης στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που ταλανίζουν όλους τους εργαζόμενους και τους λαϊκούς φορείς των νησιών μας» αναφέρουν οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού, Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων» και Επαγγελματιών Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα