Στο «κόκκινο» και σήμερα το Χ.Α.

Ισχυρές πιέσεις στον ΟΤΕ
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 17:48
UPD:18:02

Πτώση για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών, αν και στο μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας κατέγραφε αξιόλογα κέρδη λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη των διεθνών αγορών.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή του ΟΤΕ, ωστόσο η πλειονότητα των μετοχών σημείωσε άνοδο.

«Υπήρξε σήμερα συσχέτιση με την Ευρώπη, όχι όμως στο βαθμό που θα έπρεπε. Η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ και η νομική κατοχύρωση των 100.000 ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν αρκετά για να περιορίσουν τις πιέσεις στις τράπεζες», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

«Οι επενδυτές σκέφτονται ίσως ότι η αύξηση του κόστους δανεισμού στην διατραπεζική θα οδηγήσει σε περισσότερες επισφάλειες και συνεπώς σε προβλέψεις ή διαγραφές στις τράπεζες και σε συνεπακόλουθη επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των χορηγήσεων», πρόσθεσε.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 2.503,01 μονάδες, κοντά στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας, σημειώνοντας πτώση κατά 0,36%.

Ενδοσυνεδριακά ανήλθε μέχρι τις 2.551,88 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 242 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 38 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Οι τιμές 145 μετοχών ενισχύθηκαν, 90 κατέγραψαν απώλειες και 46 παρέμειναν σταθερές.

Η μετοχή του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 5,91.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα