Morgan Stanley: Πιθανή υποβάθμιση πιστοληπτικής αξιολόγησης από Moody’s

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008 09:28
UPD:09:29

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησής της για την πιστοληπτική ικανότητα της Morgan Stanley πιθανόν να προχωρήσει η Moody’s Investors Service, η οποία εκτιμά πως η χρηματοοικονομική κρίση ενδεχομένως να πλήξει τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας την επόμενη χρονιά.

Η Moody’s έθεσε σε επανεξέταση την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση “A1” της Morgan Stanley, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισής της, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της. Παράλληλα, η εταιρεία υποβάθμισε την αξιολόγηση για την πιστοληπτική ικανότητα της Goldman Sachs από “A3” σε “αρνητική”.

Οι μετοχές της Morgan Stanley «βυθίστηκαν» χθες στη Νέα Υόρκη κατά 26%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα άνω των 10 ετών, ενώ οι μετοχές της Goldman υποχώρησαν κατά 10%, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τις προοπτικές της κερδοφορίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εταιρείες μετασχηματίστηκαν πρόσφατα σε τράπεζες συμμετοχών (honding) και άντλησαν κεφάλαια από ξένους επενδυτές προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία οδήγησε σε χρεοκοπία τη Lehman Brothers.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα