Κοινή αντιμεπώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης από την ΚΑΚ

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008 10:35

Εντεκα πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, που αποτελούν την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) αποφάσισαν σήμερα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κιργιστάν, Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ.

«Σήμερα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας υπουργών Οικονομιών σε σχέση με την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας και εννοώ την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει τους πάντες», τόνισε ο ίδιος στη σύνοδο της ΚΑΚ.

Ο Μπακίγεφ πρόσθεσε πως οι υπουργοί Οικονομικών της ΚΑΚ αναμένεται να συναντηθούν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες στη Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ συναντήθηκε με τον Μπακίγεφ και συζήτησαν την δημιουργία της ομάδας εργασίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τον συντονισμό των οικονομικών δραστηριοτήτων. Οι αποφάσεις αυτές είχαν άμεσο οικονομικό αντίκτυπο και στα χρηματιστήρια», επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Χρειαζόμαστε ανάλογο συντονισμό αν θέλουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση με τις ελάχιστες δυνατόν απώλειες», κατέληξε ο Μεντβέντεφ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα