Δυναμική ανάκαμψη της στερλίνας ενόψει των δηλώσεων Χαντ

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 09:56
UPD:09:58
shutterstock

Η στερλίνα ανακάμπτει δυναμικά το πρωί της Δευτέρας, στον απόηχο της δήλωσης του νέου υπουργού Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ, ότι θα παρουσιάσει εντός της ημέρας το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιό του. 

Το βρετανικό νόμισμα καταγράφει κέρδη της τάξης του 1% στα 1,1288 δολάρια ανά στερλίνα, συνεχίζοντας έτσι την πορεία ανόδου που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, όταν η Λιζ Τρας έδειξε τον δρόμο της εξόδου στον Κουάσι Κουαρτένγκ, που είχε πυροδοτήσει τριγμούς στις αγορές με ένα μη κοστολογημένο σχέδιο τεράστιων φοροελαφρύνσεων, το οποίο και φαινόταν να ευνοεί πρωτίστως τα υψηλότερα εισοδήματα. 

Ο Κουαρτένγκ αντικαταστάθηκε άμεσα από τον Χαντ, ο οποίος και αναμένεται να προβεί στις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για την πολιτική που θα ακολουθηθεί στις 13:00 ώρα Ελλάδος. Το πλήρες μεσοπρόθεσμο σχέδιο θα παρουσιαστεί στις 31 Οκτωβρίου, συνοδευόμενο από ανεξάρτητη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού - κάτι που έλειπε από την αρχική παρουσίαση του προϋπολογισμού στις 23 Σεπτεμβρίου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Χαντ είπε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η ανάπτυξη, αλλά υπογράμμισε ότι αυτή θα συνοδεύεται από "σταθερότητα".

«Η στροφή της οικονομίας προς την ανάπτυξη είναι σωστή- σημαίνει πως περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να έχουν καλές δουλειές, νέες επιχειρήσεις μπορούν να θριαμβεύσουν και μπορούμε να διασφαλίσουμε υψηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες. Αλλά προχωρήσαμε υπερβολικά μακριά, υπερβολικά γρήγορα» τόνισε σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε το Σάββατο.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα