ΟΑ - Ικανοποιημένος ο πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων από τη συνάντηση με τον Κ. Χατζηδάκη

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008 22:30

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων ορισμένου χρόνου της Ολυμπιακής Αεροπορίας μετά την συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία παρευρέθηκε και το Σωματείο Συμβασιούχων Οδηγών της εταιρείας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι δόκιμοι, σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού, θα έχουν την τύχη που θα έχει το τακτικό προσωπικό, σε ό,τι αφορά τα ένσημα.

Επίσης σημείωσε πως ο κ. Χατζηδάκης θα φέρει σε επαφή τα σωματεία με τους νέους ιδιοκτήτες-επενδυτές ώστε να μιλήσουν για τη συνέχεια της εργασίας των υπόλοιπων συμβασιούχων.

Σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους που δεν θα είναι στο νέο σχήμα, συμφωνήθηκαν μια σειρά από μέτρα, μεταξύ των οποίων η αύξηση του επιδόματος επίδομα του ΟΑΕΔ για μείνουν άνεργοι στον ένα χρόνο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών γνωστοποίησε πως για όσους συμβασιούχους δεν προσληφθούν από τους επενδυτές, εκτός από την ενίσχυση στους επιχειρηματίες που θα τους προσλάβουν, θα υπάρξει και μια επιδότηση του ΟΑΕΔ σε όσους απ’ αυτούς τους εργαζομένους αποφασίσουν να ανοίξουν δική τους επιχείρηση της τάξεως των 30.000 ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ακόμη πως τη Δευτέρα θα συναντηθεί με την ΟΣΠΑ, στην οποία θα δοθεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν και, όπως ανέφερε, είναι το έγγραφο το οποίο έχει κατατεθεί και στη Βουλή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα