Αιμορραγούν οι μετοχές

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2008 00:01

Την πιο «αιμητηρή» εβδομάδα των τελευταίων δεκαετιών έζησαν τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς και η χθεσινή συνεδρίαση βρήκε τους επενδυτές να εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τις αγορές μετοχών.

Την ώρα που οι ισχυροί του Πλανήτη συγκεντρώνονταν στην Ουάσιγκτον για αναζήτηση ενός διεθνούς σχεδίου εξόδου από την κρίση, οι χρηματιστηριακοί δείκτες κατακρημνίζονταν ο ένας μετά τον άλλο.

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε ακόμη, κάτω από τις 8.000 μονάδες, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2003, ενώ σε νέα χαμηλά πενταετίας διολίσθησαν S&P και Nasdaq για να κλείσουν με οριακές απώλειες.

Τους φόβους των επενδυτών, ότι οι παρεμβάσεις κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών δεν μπορούν να βάλουν τάξη στο χάος του χρηματοοικονομικού τομέα, δεν μετρίασε ούτε το νέο διάγγελμα του Τζορτζ Μπους. Οι απώλειες των δεικτών εξακολούθησαν να διευρύνονται, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων.

Σε τροχιά ελεύθερης πτώσης παρέμειναν οι δείκτες στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst υποχώρησε 7,6%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση είχε τις μεγαλύτερες απώλειες όλων των εποχών (22%). Στο Λονδίνο ο FTSE100 είχε τη χειρότερη εβδομάδα του από το 1987. Με τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 21 ετών (9,62%) έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 μηνών «βυθίστηκαν» οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί κάτω από τα 79 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα