Λαγκάρντ: Μεγαλύτερη είσοδο στο κεφάλαιο των τραπεζών εξετάζει η Ε.Ε.

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2008 11:07

Τη μεγαλύτερη είσοδο των ευρωπαϊκών κρατών στο κεφάλαιο των τραπεζικών ιδρυμάτων εξετάζει, μεταξύ άλλων, το Eurogroup, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να αντιμετωπίσει την χρηματοοικονομική κρίση, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, σχετικά με το αν οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να εισχωρήσουν περισσότερο στο κεφάλαιο των τραπεζών, η Λαγκάρντ τόνισε ότι αυτό «είναι πολύ πιθανό επειδή οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι κι αυτές υποκεφαλαιοποιημένες».

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε επίσης στο παράδειγμα της Βρετανίας, υπενθυμίζοντας πως «είδαμε τη Βρετανία, που είναι εκτός της ζώνης του ευρώ, να κάνει προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση και να αποδεσμεύει 25 δισ. στερλίνες σε πρώτη φάση».

«Θα δούμε τι θα κάνουμε στη ζώνη του ευρώ, αλλά υποθέτω πως αυτή είναι μία από τις οδούς», συνέχισε η κ. Λαγκάρντ, εκτιμώντας πάντως πως η τοποθέτηση περισσότερου δημόσιου χρήματος στις γαλλικές τράπεζες δεν είναι απαραίτητη, όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα.

Πηγές:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα