Συνάντηση Σαρκοζί - Μέρκελ εν όψει της αυριανής συνόδου

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2008 15:34

Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί θα έχει σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, εν όψει της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ομάδας των χωρών της Ευρωζώνης, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Παρίσι.

Η συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί θα πραγματοποιηθεί, στο περιθώριο των εγκαινίων ενός μνημείου προς τιμήν του πρώην προέδρου της Γαλλίας Σαρλ ντε Γκολ στη γενέτειρα του Κολομπί λε ντεζ Εκλιζ, 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παρισιού, με αφορμή την 50η επέτειο από τη συνάντηση του ντε Γκολ με τον τότε καγκελάριο της Δυτικής Γερμανίας Κόναρντ Αντενάουερ.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών τους πρόκειται να βρεθούν, εκτός των άλλων, η ευρωπαϊκή απάντηση στην οικονομική κρίση, η οποία θα είναι και το βασικό θέμα της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάϊνμπρουκ τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις κατά περίπτωση», να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε την κρίση ως διεθνή. «Για τις διεθνείς αγορές, έχουμε ανάγκη κανόνων παγκόσμιας ισχύος», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα