Βρετανία: Ανακούφιση στην αγορά ομολόγων μετά το selloff

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 12:55
UPD:12:55
Shutterstock

Τα βρετανικά ομόλογα δείχνουν σημάδια ανάκαμψης μετά από το ιστορικό selloff, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας ετοιμάζεται να τερματίσει το πρόγραμμα αγορών της την Παρασκευή.

Η απόδοση των 3 ετών μειώθηκε κατά 21 μονάδες βάσης στο 4,61%, σε τροχιά για την πρώτη ημερήσια πτώση εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Ήταν μια εβδομάδα ακραίας αστάθειας στις αγορές ομολόγων, με το επιτόκιο των 30ετών να εκτοξεύεται πάνω από το 5% την Τετάρτη. Στη συνέχεια, αργά το απόγευμα, η αγορά έκανε μια δραματική ανάκαμψη όταν η Τράπεζα της Αγγλίας πραγματοποίησε τον μεγαλύτερο γύρο αγορών έκτακτης ανάγκης από την έναρξη της παρέμβασής της τον περασμένο μήνα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναγκάστηκε να παρέμβει εκτάκτως στην αγορά κρατικού χρέους βλέποντας το σφυροκόπημα στα κρατικά ομόλογα να απειλεί με κατάρρευση ιδιωτικά συνταξοδοτικά ταμεία της χώρας. Το βρετανικό ενεργητικό μπήκε στο στόχαστρο αμέσως μόλις η κυβέρνηση της Λιζ Τρας ανακοίνωσε ένα σχέδιο τεράστιων φοροελαφρύνσεων χωρίς να εξηγήσει πώς ακριβώς θα το χρηματοδοτήσει. 

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις από την Ελλάδα & τον Κόσμο 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα