Στις Autohellas και Samelet περνούν οι δραστηριότητες της FCA Greece

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 12:19
UPD:12:20
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Του Φάνη Ζώη
[email protected] 

Κοινή εταιρεία ιδρύουν οι Όμιλοι Αutohellas και Samelet, που θα αναλάβει την εισαγωγή και διανομή στην ελληνική αγορά των αυτοκινήτων μάρκας Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep. Η συναλλαγή έρχεται σε συνέχεια της συγχώνευσης των κατασκευαστών αυτοκινήτων PSA και FCA -πέρυσι- η οποία δημιούργησε τη Stellantis (συνεργάτη της Samelet), μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο με εργοστασιακές δραστηριότητες σε 30 χώρες και εμπορική παρουσία σε 130 αγορές παγκοσμίως.

Μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συναλλαγής, η κοινή εταιρεία των ομίλων των Autohellas και Samelet θα είναι υπεύθυνη για την εισαγωγή και διανομή πέντε συνολικά μαρκών της Stellantis, αποκτώντας τη θυγατρική της FCA Italy SpA στην Ελλάδα, τον μέχρι τώρα εισαγωγέα και διανομέα αυτών. Οι συμβάσεις του προσωπικού της FCA Greece Α.Ε. δεν θα επηρεαστούν από την ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής. Διευκρινίζεται ότι η ολοκλήρωση αυτής της σχεδιαζόμενης εξαγοράς τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Κοινός στόχος είναι να μεταφράσουμε την νέα εκτεταμένη προϊοντική στρατηγική της Stellantis για τις μάρκες αυτές σε εμπορική επιτυχία στην ελληνική αγορά και να υπερέχουμε στην εξυπηρέτηση των υφιστάμενων και μελλοντικών αναγκών των πελατών μας μέσα στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας», αναφέρουν οι Omer Levi και Γιώργος Βασιλάκης των Ομίλων Samelet και Autohellas αντίστοιχα, η συνεργασία των οποίων έχει τις ρίζες της στη μακροχρόνια φιλία των πατέρων τους, του αείμνηστου Θεόδωρου Βασιλάκη και του Michael Levi.«Η Stellantis είναι μια από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, με προϊόντα και ένα πολύ ισχυρό πλάνο για την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη κινητικότητα. Οι Όμιλοι Autohellas και Samelet, με περισσότερα από 35 χρόνια επιτυχημένης εμπειρίας στην εισαγωγή και διάθεση αυτοκινήτων, δεσμεύονται να προσαρμοστούν με επιτυχία στις εξελίξεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μαζί με τη Stellantis, είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρουμε τις λύσεις κινητικότητας του μέλλοντος, εξασφαλίζοντας παράλληλα στους πελάτες μας τις εμπειρίες που επιθυμούν και διασφαλίζοντας μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για τις μάρκες μας και το δίκτυο των διανομέων μας», αναφέρουν οι Όμιλοι Autohellas και Samelet.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα