Γ. Αλογοσκούφης: Δεν αναθεωρούνται τα βασικά μεγέθη στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού

«Υγιές» το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2008 10:55
UPD:11:23

Δεν τίθεται θέμα νέων εκτιμήσεων για τα βασικά μεγέθη του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2009, καθώς έχουν συνυπολογισθεί οι εκτιμήσεις από τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης, ξεκαθάρισε από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται για την ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον, ο κ. Αλογοσκούφης, επισήμανε ότι οι επιπτώσεις της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης είναι πολύ μικρότερες σε έκταση στην ελληνική οικονομία από ό,τι σε άλλες χώρες και επανέλαβε ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα έχει ισχυρές βάσεις και είναι υγιές.

Επισήμανε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι δεν συντρέχει λόγος λήψης επιπλέον μέτρων, πέραν της νομοθετικής ρύθμισης για την εγγύηση των καταθέσεων που προωθείται προς ψήφιση, αν παραστεί ανάγκη μπορεί να χρησιμοποιηθούν δράσεις από το ευρωπαϊκό «οπλοστάσιο» άμεσης αντίδρασης που έχει αποφασιστεί σε επίπεδο χωρών Ε.Ε.

Όσον αφορά σε διεθνές επίπεδο, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε τη σημασία της άμεσης και ταχείας αντίδρασης με πρωτοβουλίες και δράσεις, ώστε να αντιμετωπισθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στις πραγματικές οικονομίες και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Όπως σημείωσε, είναι αναγκαίες οι δράσεις σε εθνικό επίπεδο, μετά όμως από συντονισμό σε διεθνές επίπεδο και σε επίπεδο Ε.Ε., ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα μεταξύ των κρατών.

Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. μπορούν εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια ευελιξίας που προβλέπονται από τους κανονισμούς, όσον αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, χωρίς να σημαίνει αυτό την κατάργηση των όσων προβλέπει. Ταυτόχρονα, οι πρωτοβουλίες θα πρέπει να εστιασθούν στην ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα