Morgan Stanley: Επαναδιαπραγμάτευση της εξαγοράς της από την Mitsubishi UFJ

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 06:37

Την εξαγορά της από την ιαπωνική Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. επαναδιαπραγματεύεται η αμερικανική Morgan Stanley, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Morgan Stanley προσπάθησε χθες να αποσπάσει από τον ιαπωνικό τραπεζικό όμιλο τη δέσμευση ότι θα εξαγοράσει το 21% του κεφαλαίου της, έναντι 9 δισ. δολαρίων.

Η Mitsubishi - η μεγαλύτερη ιαπωνική τράπεζα - συμφώνησε στις 29 Σεπτεμβρίου να καταβάλλει 6 δισ. δολ. για τις ανταλλάξιμες προνομιούχες μετοχές και 3 δισ. δολ. για τις κοινές μετοχές προς 25,25 δολ. ανά μετοχή. Τώρα οι εταιρείες συζητούν τη διαγραφή των κοινών μετοχών ως αναλογία και να χρησιμοποιήσουν αντί αυτών προνομιούχες μετοχές, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Morgan Stanley, John Mack, προσπαθεί να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στην εταιρεία με τη μετατροπή της σε holding και να βρει επενδυτή, καθώς οι μετοχές της Morgan Stanley υποχώρησαν στις 10 Οκτωβρίου στα χαμηλότερα επίπεδα 13 ετών. Ο Mack ενδέχεται να μειώσει την τιμή ανταλλαγή των προνομιούχων μετοχών που πουλήθηκαν στη Mitsubish UFJ έως 36% σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα