Ντάιμον (JP Morgan): Δίνω στην κυβέρνηση Τρας το πλεονέκτημα της αμφιβολίας

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 16:17
UPD:16:20
REUTERS/BRIAN SNYDER

Μπορεί η βρετανική οικονομία να βιώνει σφοδρές αναταράξεις μετά το σχέδιο της Λιζ Τρας με τις ανεκδιήγητες φορολογικές περικοπές, το Τζέιμι Ντάιμον όμως δεν μπορεί να «το κρίνει ακόμα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan είπε στο CNBC ότι δίνει στη νέα κυβέρνηση το πλεονέκτημα της αμφιβολίας και θα ήθελε να δει την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας και τον επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών, Κουάσι Κουαρτένγκ, «να επιτύχουν».

«Χαιρετίζω απόλυτα την εστίαση στην ανάπτυξη», είπε ο κ. Ντάιμονσε ένα απόσπασμα της συνέντευξης της Δευτέρας στον ιστότοπο του CNBC. «Η ανάπτυξη προέρχεται από σωστές φορολογικές πολιτικές, σωστές επενδυτικές πολιτικές, συνέπεια του νόμου...Ότι οι άνθρωποι μπορούν να βασίζονται στο ότι η οικονομία είναι ελκυστική για ξένες επενδύσεις, ελκυστική για τις εταιρείες».

Ο κ. Ντάιμον είπε ότι ο κίνδυνος από την πρόσφατη αστάθεια των βρετανικών ομολόγων είναι ότι θα μπορούσε να βλάψει την πραγματική οικονομία. Είπε ότι «υπάρχουν πολλά πράγματα που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάνει προς την ανάπτυξη» και η κατάλληλη στρατηγική θα μπορούσε να το κάνει να μεγαλώσει πιο γρήγορα. Είπε ότι κάθε κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη.

Στην ευρεία συνέντευξή του προειδοποίησε  επίσης ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς ύφεση στα μέσα του 2023 και οι μετοχές πρέπει να πέφτουν πολύ περισσότερο.

Πηγή: CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα