Ο Γ. Ξηραδάκης (XRTC) πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 15:29
UPD:15:32
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της ελληνικής ναυτιλίας, εξελέγη ο Γιώργος Ξηραδάκης, CEO της εταιρείας XRTC Business Consultants.

Κατά τη διάρκεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης εξελέγησαν :

-Πρόεδρος Γιώργος Ξηραδάκης, (XRTC Business Consultants)

-Αντιπρόεδρος Α Βασίλης Μαντζαβίνος, (Costamare Shipping Company S.A.)

-Αντιπρόεδρος Β Γιώργος Λάιος (Intermodal Shipbrokers)

-Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Οικονόμου (Τράπεζα Πειραιώς)

-Ταμίας Κατερίνα Φίτσιου (XRTC Business Consultants)

-Αν.Γεν.Γραμματέας Κωνσταντίνος Ιωάννου, (Εθνική Τράπεζα)

-Μέλος Κρυσταλλία Μαρκάκη, (Financial Consultant).

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν, οι Ηλίας Δευτεραίος (Neptune Maritime Leasing) και Μαρίνα Τζουτζουράκη (Eshipfinance Maritime Platform).

Ύστερα από πρόταση του απερχόμενου Δ.Σ., η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την ανακήρυξη του απερχόμενου Προέδρου κ.Νικολάου Βουγιούκα ως Επίτιμου Προέδρου, τιμώντας την πολυετή προσφορά του από την ίδρυση της Ένωσης.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κ. Γ.Ξηραδάκης τόνισε ότι "παρά το γεγονός ότι οι προκλήσεις για τη ναυτιλιακή βιομηχανία είναι μεγάλες, έχει αυξηθεί η κοινωνική διαπίστωση της προσφοράς της στην παγκόσμια κοινωνία αφού εξυπηρετεί το μεγαλύτερο ποσοστό μεταφοράς αγαθών."

Ανέφερε ότι η δυνατότητα ανάληψης του ναυτιλιακού κινδύνου από τους Έλληνες πλοιοκτήτες στηρίζεται και ενισχύεται από τον τρόπο χρηματοδότησής του που αποτελεί κύριο μοχλό ανάπτυξης κάθε στόλου.

Πρόσθεσε εξάλλου, ότι τα τελευταία 15 χρόνια παρατηρείται μια συρρίκνωση του αριθμού των ξένων τραπεζών που χρηματοδοτούν τον κλάδο, ενώ το κενό που δημιουργείται προσπαθούν να καλύψουν νέες μορφές χρηματοδότησης, που έχουν εμφανιστεί, όπως οι εταιρίες leasing, τα ιδιωτικά και σε κάποιες περιπτώσεις δημόσια funds καθώς και τα χρηματιστήρια συμπεριλαμβανομένου πλέον και του ΧΑΑ, που όλα μαζί συμπληρώνουν τις χρηματοπιστωτικές ανάγκες της Ελληνικής ναυτιλίας.

Η Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας αριθμεί 200 και πλέον μέλη τα οποία είναι στελέχη της Ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας από τον τραπεζικό και εταιρικό χρηματοοικονομικό κλάδο.

Διανύει το 20ο έτος της ιστορίας της αφού ιδρύθηκε το 2003 από Τραπεζικά στελέχη της Ελληνικής Ναυτιλίας ενώ αργότερα ενισχύθηκε από στελέχη ναυτιλιακών εταιριών του κλάδου και διεθνών χρηματοοικονομικών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών τα οποία στηρίζουν την Ελληνική ναυτιλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα