Ανοδικά η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο - Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη αύξηση

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 13:03
UPD:13:17
REUTERS/THILO SCHMUELGEN

Ανοδικά κινήθηκε τον Αύγουστο η βιομηχανική παραγωγή, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του φετινού Αυγούστου παρουσίασε αύξηση 3,9% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, έναντι αύξησης 10,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Αυγούστου 2022, εμφανίζεται μειωμένος κατά 1,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022. 

Στο οκτάμηνο, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2022 αυξήθηκε κατά 4,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2021. 

Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη αύξηση 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου παραγωγής προϊόντων καπνού σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Αύγουστο 2022 σε σχέση με τον Ιούλιο 2022.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Αυγούστου 2022 με τους αντίστοιχους δείκτες του Αυγούστου 2021, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη- άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου- υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα