Ευ. Αντώναρος: Η ελληνική εγγύηση παράδειγμα και για άλλες χώρες

«Η χώρα μας ήταν προετοιμασμένη»
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 15:28

«Η χώρα μας ήταν προετοιμασμένη - και αυτό έχει αποδειχθεί στην πράξη - να αντιμετωπίσει με επιτυχία ενδεχόμενες περιορισμένες συνέπειες από τη Διεθνή Οικονομική Κρίση», τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της οποίας ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας εγγυήθηκαν πολιτικά όλες τις καταθέσεις των πολιτών.

Αυτό -παρατήρησε- έγινε αντικείμενο κριτικής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ωστόσο η στάση αποδεικνύεται ορθή και την ακολούθησαν κι άλλες χώρες και με αυτό τον τρόπο αποκαταστάθηκε το απαραίτητο κλίμα ηρεμίας και ασφάλειας.

«Εμείς, χωρίς να υπερδραματοποιούμε το θέμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, δεν κάνουμε προσπάθεια να το ωραιοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Αντώναρος και τόνισε πως «αυτά τα θέματα δεν ενδείκνυνται για δημιουργία εντυπώσεων και δεν μπορεί να τα προσεγγίζει κανείς με ίχνος προχειρότητας. Χρειάζεται προετοιμασία, σταθερή γραμμή και ψυχραιμία.

Η ελληνική κυβέρνηση συνέβαλε σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, στη σταθερότητα της κατάστασης, εκτίμησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε λέγοντας: «Όσα έχουμε πει εξακολουθούν να ισχύουν. Οι δεσμεύσεις μας σε όλους τους τομείς γίνονται πράξη», για να υπογραμμίσει πως η δουλειά της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει κατάλληλο περιβάλλον, ώστε οι συνέπειες να είναι σχετικά περιορισμένες για τη χώρα μας, ενώ επανέλαβε ότι το τραπεζικό μας σύστημα είναι σταθερό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα