Πειραιώς: Συμφωνία για το 26,98% της Proton Bank

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 15:29
UPD:16:33

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς συμφώνησε με τη Διοίκηση της Proton Bank και μετόχους της που αντιπροσωπεύουν το 26,98% του μετοχικού της κεφαλαίου, την αγορά του ποσοστού αυτού με ανταλλαγή μετοχών.

Η σχέση ανταλλαγής ορίστηκε σε μία μετοχή Τράπεζας Πειραιώς για κάθε 5,5 μετοχές Proton Bank. Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς θα δοθούν από ίδιες μετοχές (treasury stock).

Oι καταθέσεις της Proton Bank ανέρχονται σε €1.300 εκ., οι χορηγήσεις της σε €1.250 εκ και διαθέτει δίκτυο 31 καταστημάτων, από τα οποία 19 στην Αττική.

Η συμφωνία αυτή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενισχύει την κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας Πειραιώς κατά τουλάχιστον €200 εκ., βελτιώνει δε τα κέρδη ανά μετοχή των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς λαμβανομένων υπόψη των προσδοκόμενων συνεργιών.

Σε επόμενη φάση, η πρόθεση των Διοικήσεων των δύο τραπεζών είναι η απορρόφηση της Proton Bank από τον Ομιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Νωρίτερα, την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και της Proton Bank, αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν συνεννόησης με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λαμβάνοντας υπόψη σχετικά αιτήματα των εταιρειών.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Παναγιώτης Θωμόπουλος δήλωσε πως «κινήσεις που ενισχύουν την κεφαλαιακή θέση, την ανταγωνιστικότητα και τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών στην Ευρώπη είναι ευπρόσδεκτες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα