Υπό τον κλοιό της κρίσης οι μικρές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 17:26

H αναταραχή στη Γουόλ Στριτ οδήγησε σε περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών για τις μικρές επιχειρήσεις που αντιστοιχούν στον μισό όγκο των αγαθών και των υπηρεσιών ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αρχίσει να κλίνουν υπό το βάρος της πίεσης από την χρηματοπιστωτική κρίση.

Οι αυστηρότερες προϋποθέσεις δανειοδότησης που επιβλήθηκαν προσφάτως από ορισμένες τράπεζες πιέζουν ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις που υπόκεινται ήδη τις συνέπειες της επιβράδυνσης των καταναλωτικών δαπανών, μετά την ύφεση της αγοράς κατοικίας πριν από μερικούς μήνες.

Το σφοδρότερο πλήγμα δέχτηκαν οι χονδρέμποροι και οι επιχειρήσεις που βασίζονται στα αποθέματα, όπως τα καταστήματα hardware, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, καθώς και οι αντιπροσωπείες, σύμφωνα με τον Εντουάρδο Μαρτινέζ, οικονομολόγο της Los Angeles Economic Development Corp.

Οι εταιρείες αυτές συχνά χρειάζονται γρήγορες ενέσεις ρευστότητας για τον ανεφοδιασμό των αποθεμάτων, την επέκταση των δραστηριοτήτων ή την κάλυψη των αναγκών μισθοδοσίας στη διάρκεια διαστημάτων επιβράδυνσης ή ενδιαμέσως των εισπράξεων από τους πελάτες τους.

«Σήμερα η πρόσβαση σε βραχυπρόθεσμα δάνεια είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι δύο μήνες νωρίτερα. Πρόκειται για μια ακόμη δοκιμασία που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, σε περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο και ζοφερό για την οικονομία», σχολιάζει ο Μαρτινέζ στο πρακτορείο Reuters.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα