ΗΠΑ: Υπό επεξεργασία πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008 18:28

Πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ανακοίνωσε πως έχει σκαριά το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης των τραπεζών, οι κύριες γραμμές του οποίου δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.

«Μοναδικός στόχος» των αμερικανικών αρχών είναι με αυτό το σχέδιο να αποκατασταθεί η ροή κεφαλαίου προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις που αποτελούν την καρδιά της οικονομίας μας, δήλωσε ο Νιλ Κάσκαρι, ο οποίος έχει επιφορτιστεί από το υπουργείο Οικονομικών με την επίβλεψη του σχεδίου αυτού.

Το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στο να βοηθήσει «τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όλων των μεγεθών» διευκρίνισε ο Κάσκαρι, σημειώνοντας ότι για τη δημιουργία του σχεδίου αυτού συγκροτήθηκαν επτά ομάδες. Η μία από αυτές εργάζεται πάνω σε ένα πρόγραμμα για την εγγύηση των τραπεζικών μετοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Κάσκαρι, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει εξάλλου το ενδεχόμενο να επιστρατεύσει δύο εξειδικευμένες εταιρείες για να επιτηρούν την εφαρμογή του σχεδίου αυτού και συνεργάζεται με εθνικούς και διεθνείς ελεγκτές για να "κατανοήσει" πώς θα είναι όσο γίνεται πιο αποτελεσματικό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα