ΠΟΕ: Σε επαγρύπνηση για τη θωράκιση του διεθνούς εμπορίου έναντι της κρίσης

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 20:28

Σε ετοιμότητα προκειμένου να αναλάβει δράση προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του διεθνούς εμπορίου σε περίπτωση που απειληθεί από τη διεθνή κρίση είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρός του Πασκάλ Λαμί, διευκρινίζοντας πως ο οργανισμός διαθέτει μιαν ομάδα ειδικών (στο πλαίσιο της μόνιμης Γραμματείας), που θα παρακολουθεί τις σχετικές εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, πολλοί στον 153μελή ΠΟΕ εκτιμούν ότι πλησιάζει η ώρα που η κρίση θα έχει επίπτωση στην πραγματική οικονομία. Επίσης εκτιμούν ότι τα φτωχότερα μέλη του ΠΟΕ θα έχουν «τη μεγαλύτερη δυσκολία να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες».

Επίσης, έγινε γνωστό πως ο κ. Λαμί ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει σύσκεψη με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες των ανωτέρω κρατών -διευθυντές τραπεζών, αρμόδιους στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς γιαυτές, χορηγούς πάσης φύσεως κεφαλαίων- «για να συζητηθούν πτυχές της συγκυρίας, που τούς αφορούν».

Τέλος, ο κ. Λαμί παρότρυνε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις επταετείς, ήδη, διαβουλεύσεις τους στο πλαίσιο του Γύρου της Ντόχας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα