Ιδρύθηκε η Fiat Automobili Srbija

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008 09:37

Η κυβέρνηση της Σερβίας ανακοίνωσε χθες την ίδρυση της εταιρείας Fiat Automobili Srbija με έδρα το Kragujevac.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας η Σερβία συμμετέχει με 33% και ο όμιλος Fiat με το υπόλοιπο 67%, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η σερβική κυβέρνηση. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 700 χιλ. ευρώ, εκ των οποίων τις 469 χιλ. ευρώ θα συνεισφέρει η Fiat και τις 231 χιλ. ευρώ το σερβικό δημόσιο.

Βάσει της σχετικής συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών που υπογράφτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου (βλ. BMD, 30 Σεπ. 08) η συνολική συνεισφορά της Fiat στη νέα εταιρεία θα ανέλθει σε 200 εκατ. ευρώ μετρητά, ενώ η αντίστοιχη συνεισφορά της Σερβίας θα προσεγγίσει τα 50 εκατ. ευρώ σε μετρητά και τα 50 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό και δικαιώματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της νέας εταιρείας θα αποτελείται από επτά μέλη, μεταξύ των οποίων η Biserka Jeftimijevic Drinjakovic, σύμβουλος του προέδρου της Σερβίας και ο κ. Luka Andric, σύμβουλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, θα αποτελούν τους εκπροσώπους της σερβικής πλευράς. Τα υπόλοιπα 5 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι εκπρόσωποι της Fiat και πιο συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Alfredo Altavilla, ο γενικός διευθυντής της Fiat Automobili Srbija, κ. Giovanni De Filippis, ο διευθυντής παραγωγής της Fiat, κ. Stefan Ketter, ο επικεφαλής της οικονομικής διεύθυνσης της Fiat, κ. Richard Palmer και ο διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, κ. Silverio Bonfiglioli.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα