Μπαρόζο: ΗΠΑ, Ε.Ε. να μείνουν ενωμένες ενώπιον της κρίσης

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008 12:36

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. θα πρέπει να μείνουν ενωμένες για την αντιμετώπιση της κρίσης και να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις για παγκόσμιους κανονισμούς στη χρηματοπιστωτική αγορά, επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η διήμερη σύνοδος των ηγετών της Ε.Ε., ο κ. Μπαρόζο έκανε λόγο για μια πρωτοφανή κρίση και μια άνευ προηγουμένου δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ προέτρεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες να εμείνουν στους στόχους που εγκρίθηκαν ομόφωνα πέρυσι.

«Πιστεύω ότι το στάδιο ένα ήταν η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η δημιουργία ρευστότητας, η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας και η προσπάθεια προώθησης του μεσοπρόθεσμου δανεισμού», ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

«Πιστεύω ότι έχουμε προχωρήσει στο στάδιο δύο», συνέχισε, εξηγώντας πως αυτό αφορά στη διασφάλιση ότι οι κανόνες του συστήματος εξασφαλίζουν διαφάνεια και επιτήρηση σε τομείς που κάτι τέτοιο πλέον θεωρείται απαραίτητο.

«Και έχουμε την ευρωπαϊκή και διεθνή συνεργασία για τη διαχείριση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, επανέλαβε την άποψή του ότι «το ΔΝΤ πρέπει να ανασχηματιστεί για τον σύγχρονο χρηματοοικονομικό κόσμο», ενώ ξεκαθάρισε ότι η ατζέντα περί περιβαλλοντολογικών αλλαγών δεν θα εγκαταλειφθεί, καθώς «αποτελεί μέρος της λύσης».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα