ΚΚΕ: «Δυσβάσταχτο βάρος η τιμή του πετρελαίου»

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008 13:03
UPD:13:15

Η υψηλή τιμή του πετρελαίου είναι ένα ακόμα δυσβάσταχτο βάρος, το οποίο που δεν πρέπει να δεχθούν τα λαϊκά νοικοκυριά να το πληρώσουν.

Τα παραπάνω σχολιάζει το ΚΚΕ σχετικά με τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΝ για τις φετινές τιμές πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Βασική αιτία για την υψηλή τιμή του καυσίμου είναι το γεγονός ότι η εξόρυξη, η διύλιση και η εμπορία βρίσκεται στα χέρια των πολυεθνικών εταιρειών, προσθέτει σε ανακοίνωσή του το κόμμα και υπογραμμίζει ότι «η ανταγωνιστικότητα, η ιδιωτικοποίηση και η απελευθέρωση στην ενέργεια που με πάθος υπηρέτησαν και υπηρετούν ΕΕ - ΝΔ ΠΑΣΟΚ αποδεικνύονται χρυσοφόρες για τα μονοπώλια και οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα».

Τα υποτιθέμενα μέτρα της κυβέρνησης, καθώς και οι προτάσεις των άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» -υποστηρίζει το ΚΚΕ- είναι εντελώς αναποτελεσματικά στη συγκράτηση της ακρίβειας, γιατί δεν θίγουν την κερδοφορία και το καθεστώς της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην παραγωγή και στο εμπόριο.

Το ΚΚΕ απαιτεί την κατάργηση του ειδικού φόρου και του ΦΠΑ στα καύσιμα και στους λογαριασμούς των πρώην ΔΕΚΟ και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Καλεί επίσης τα λαϊκά στρώματα σε αντιμονοπωλιακή συσπείρωση και αντεπίθεση και καταλήγει ότι «η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και στον τομέα της ενέργειας, η δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και θα προστατεύει το περιβάλλον, είναι θέμα ζωτικής σημασίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα