Γερμανία: «Ελαφρώς πάνω από το μηδέν» η ανάπτυξη το 2009

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008 13:11
UPD:15:53

Διαδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα στο Βερολίνο ενάντια στο σχέδιο ύψους 480 δισ. ευρώ για τη διάσωση του γερμανικού χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα είναι ελαφρώς πάνω από το μηδέν το 2009, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Πέερ Στάινμπρουκ σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit.

«Θα θέσουμε τον επίσημο στόχο για την ανάπτυξη την επόμενη χρονιά λίγο πιο πάνω από το μηδέν», σημειώνει ο Γερμανός υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη κυβερνητική εκτίμηση τοποθετούσε την ανάπτυξη στο ο,9%.

Τη Δευτέρα, το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε το σχέδιο διάσωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ταμείου σταθεροποίησης των αγορών.

Το σχέδιο περιλαμβάνει εγγύηση 400 δισ. ευρώ για τα διατραπεζικά δάνεια και 80 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η εγγύηση των 400 δισ. ευρώ για τα διατραπεζικά δάνεια θα ισχύσει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2009. Σημειώνεται ότι τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν στις γερμανικές τράπεζες, αλλά και στα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών στη Γερμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα