Handelsblatt: «Η Ελλάδα δείχνει πώς εξοικονομείται φυσικό αέριο»

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 11:09
UPD:11:10
Dimitris Papamitsos

«Τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα μείωσε την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 40% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Η εξοικονόμηση κατέστη δυνατή κυρίως λόγω της εντεινόμενης χρήσης λιγνίτη και ντίζελ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», σημειώνει σε ανταπόκριση από την Αθήνα η Handelsblatt με τίτλο «Η Ελλάδα δείχνει πώς εξοικονομείται φυσικό αέριο».

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα παρατηρεί ότι πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ελλάδα διασφάλιζε το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου από την Gazprom.

«Παρά το γεγονός ότι ο ρωσικός κολοσσός δεν έχει ακόμη επιβάλει περιορισμούς παράδοσης στην Ελλάδα, οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μειώθηκαν φέτος στο 20%. Αυτό κατέστη δυνατό κυρίως λόγω της εντατικότερης χρήσης του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα» γράφει η εφημερίδα.

Στον σταθμό φθάνει πλέον διπλάσια ποσότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου από ό,τι το 2021, επισημαίνει η Handelsblatt προσθέτοντας πως το LNG προέρχεται κυρίως από τις ΗΠΑ, την Αλγερία και το Κατάρ. «Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, η Ελλάδα θέλει να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο διακοπής παράδοσης ρωσικού φυσικού αερίου» προστίθεται στο δημοσίευμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα