UBS: «Ένεση ρευστότητας» 5,3 δισ. δολ. από την ελβετική κυβέρνηση

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 09:17
UPD:09:28

«Ένεση ρευστότητας» ύψους έξι δισ. ελβετικών φράγκων (5,3 δισ. δολάρια) θα λάβει από την κυβέρνηση της Ελβετίας η UBS, υπό τη μορφή υποχρεωτικών μετατρέψιμων ομολόγων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα.

Τα νέα κεφάλαια της UBS, σε περίπτωση που μετατραπούν σε μετοχές αξίας 20 φράγκων έκαστη, θα δώσουν στην ελβετική κυβέρνηση ποσοστό 9% στην τράπεζα.

Η UBS σύναψε επίσης συμφωνία με την κεντρική τράπεζα της χώρας SNB για τη μεταφορά έως 60 δισ. δολαρίων δυσρευστοποίητων τίτλων και άλλων στοιχείων ενεργητικού από τον ισολογισμό της σε ξεχωριστό ταμείο.

«Με αυτή τη συναλλαγή, η UBS θωρακίζεται έναντι πιθανών μελλοντικών ζημιών από αυτά τα στοιχεία ενεργητικού, διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη χρηματοδότησή τους, μειώνει τα ριψοκίνδυνα στοιχεία και περιορίζει σημαντικά τους κινδύνους στον ισολογισμό της», αναφέρει η UBS σε σημερινή ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας Credit Suisse ανακοίνωσε πως άντλησε νέα κεφάλαια ύψους 10 δισ. φράγκων, ανεβάζοντας τον βασικό δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Tier 1) σε 13,7%.

Η Credit Suisse ανακοίνωσε ζημίες 1,3 δισ. ελβετικών φράγκων για το τρίτο τρίμηνο, μετά από προ φόρων ζημίες ύψους 3,2 δισ. φράγκων που εμφάνισε στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής. Οι διαγραφές της ανήλθαν σε 2,4 δισ. φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα