Βρυξέλλες: Ενίσχυση της βιομηχανίας προτείνουν οι ηγέτες

Σχείδιο για δημιουργία ενός πυρήνα διαχείρισης της κρίσης σε επίπεδο Ε.Ε.
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 10:16
EPA/STR

Περισσότερες προσπάθειες στην αντιμετώπιση της επιβράδυνσης του ρυθμού της ζήτησης και των επενδύσεων και μεγαλύτερη βοήθεια προς τις βιομηχανίες, πρόκειται να ζητήσουν σήμερα οι ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο της έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης οι ηγέτες προτείνουν για πρώτη φορά ένα συντονισμένο σύστημα οικονομικής επίβλεψης σε επίπεδο ΕΕ, με τη δημιουργία ενός πυρήνα διαχείρισης της κρίσης.

«Εκτός από τον οικονομικό τομέα, οι ευρωπαίοι ηγέτες υπογραμμίζουν την πρόθεσή τους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση στη ζήτηση και στις επενδύσεις και να βοηθήσουν ειδικά την ευρωπαϊκή βιομηχανία», επισημαίνεται στο σχέδιο απόφασης.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταθέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς προτάσεις για το θέμα αυτό.

Το σχέδιο απόφασης ολοκληρώθηκε στη διάρκεια της νύχτας από την γαλλική προεδρία, αλλά ορισμένα σημεία του θα αλλάξουν στην σημερινή δεύτερη ημέρα της συνόδου των ηγετών στις Βρυξέλλες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα