Athens Digital Week στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 11:31
UPD:11:34

Η Τεχνόπολις στο Γκάζι μεταμορφώνεται, από σήμερα ως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, σε μία διαδραστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο, προσφέροντας ψυχαγωγία και γνώσεις γύρω από τα επιτεύγματα και τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής εποχής.

Το Athens Digital Week διοργανώνεται από το Δήμο Αθηναίων και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στους τομείς των νέων τεχνολογιών, της ευρεσιτεχνίας, της ψυχαγωγίας, της δημιουργίας και του ψηφιακού πολιτισμού.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι μια πολυδιάστατη εκδήλωση με κεντρικό άξονα την καινοτομία και τους συναρπαστικούς δρόμους που ανοίγει η τεχνολογία. Αποτελεί μια ευκαιρία για χιλιάδες κόσμου να ζήσουν κυριολεκτικά την τεχνολογία, να εκφραστούν μέσα από αυτήν, να παίξουν και να επικοινωνήσουν μαζί της, να μιλήσουν για αυτήν και να μοιραστούν την ανακάλυψη.

Η θεματολογία του Athens Digital Week θα καλύψει οκτώ διαφορετικούς τομείς του ψηφιακού κόσμου: Gaming (ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιχνίδια online), Telecom (τηλεπικοινωνίες, δίκτυα και κινητή τηλεφωνία), Visual Αrt (εφαρμοσμένες ψηφιακές τέχνες), Digital Μusic (μουσική, δημιουργία και εκτέλεση μέσω ψηφιακής τεχνολογίας), Open source (λογισμικό ελεύθερης διακίνησης), Robotics (εφαρμογές ρομποτικής), Modding (τροποποίηση, δημιουργία και διακόσμηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων gadgets με ειδικά υλικά), Space (Αστρονομία).

Το Αthens Digital Week τελεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, ενώ υποστηρίζεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα και πολλούς ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας κ.ά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα