Citigroup: Καθυστερεί η συγχώνευση των ιαπωνικών μονάδων

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 13:04
UPD:13:06

Η Citigroup σκοπεύει να καθυστερήσει τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση δύο εκ των μονάδων της στην Ιαπωνία, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η πληγείσα από την κρίση στα ενυπόθηκα δάνεια τράπεζα επιθυμεί να περιορίσει τις δαπάνες της στο Τόκιο, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα “Nikkei”.

Χθες, η εταιρεία συμμετοχών της Citigroup στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει σε επενδυτές το 91% του μεριδίου της στην επενδυτική εταιρεία Nikko Antfactory. Μεταξύ των επενδυτών αυτών είναι η Norinchukin Bank και η Mitsubishi Corp.

Η αμερικανική τράπεζα αποφάσισε πέρυσι να επεκτείνει επιθετικά την παρουσία της στην Ιαπωνία, ωστόσο από τότε έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα, η Citigroup θα καθυστερήσει τη συγχώνευση της χρηματιστηριακής εταιρείας Nikko Cordial Securities και της επενδυτικής τράπεζας Nikko Citigroup, την οποία προγραμμάτιζε αρχικά να ολοκληρώσει το Μάρτιο του 2009. Η απόφαση της τράπεζας οφείλεται στο υψηλό κόστος της συγχώνευσης των δύο επιχειρήσεων, σημειώνει η Nikkei.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα