Αν. Παπαληγούρας: Ασκούμε πιέσεις για ανέλκυση του Sea Diamond

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 17:00

Συνάντηση με κατοίκους της Σαντορίνης και εκπροσώπους τοπικών φορέων των Κυκλάδων πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας για το ζήτημα της ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου Sea diamond που ναυάγησε πριν από ενάμιση χρόνο στην Καλντέρα της Σαντορίνης.

Ο κ. Παπαληγούρας επί τρεις ώρες άκουσε τις απόψεις τους, απάντησε σε ερωτήσεις και ανακοίνωσε ότι, με πολιτική του απόφαση, το Υπουργείο ανέλαβε πιο ενεργό ρόλο και ασκεί την επιρροή του προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε και οι διαδικασίες να επιταχυνθούν και να γίνει το καλύτερο δυνατόν στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

«Η πολιτεία ασκεί όλη την αυστηρότητά της στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και για τη ρύπανση που προκάλεσε και για την μη συμμόρφωσή της να υποβάλει μελέτη για την απάντληση των υπόλοιπων ποσοτήτων πετρελαίου και την ανέλκυση του πλοίου», τόνισε ο υπουργός.

Οι πρώτες επαφές με την πλοιοκτήτρια εταιρεία και τους ασφαλιστές της έχουν ήδη γίνει, «ώστε να πεισθούν και να πιεσθούν για να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταθέσουν μελέτη για να προχωρήσουν σε όλες τις ενέργειες που επιβάλλονται».

Ο κ. Παπαληγούρας υπογράμμισε δε ότι «η απορρύπανση των ακτών ολοκληρώθηκε σε σχετικά σύντομο διάστημα (μέχρι τις 20 Ιουλίου 2007) με επιτυχία» και ότι «η απορρύπανση στην επιφάνεια της θάλασσας συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται, όπως απαιτεί η ελληνική νομοθεσία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα