Societe Generale Bank & Trust (Hellas): Διάψευση δημοσιευμάτων

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008 19:10

Σχετικά με ορισμένα δημοσιεύματα που αφορούν «ομαδική αγωγή» επενδυτών κατά της Societe Generale Bank & Trust (Hellas) για τη διάθεση δομημένου ομολόγου με βάση το φυσικό αέριο, από κύκλους της τράπεζας στην Ελλάδα έγιναν γνωστά τα εξής :

Η Τράπεζα έλαβε γνώση μόλις σήμερα αγωγής που κατέθεσαν έξι πελάτες της, εκ των οποίων τρείς της αυτής οικογενείας, σχετικά με επένδυση στην οποία είχαν προβεί σε ένα σύνθετο παράγωγο προϊόν με βάση το φυσικό αέριο. Οι συγκεκριμένοι έξι πελάτες της τράπεζας, εκπροσωπούμενοι από το δικηγορικό γραφείο το οποίο έκρινε σκόπιμο, κατά τα δημοσιεύματα, να εκδώσει και δελτίο τύπου, είχαν προηγουμένως διαμαρτυρηθεί και εγγράφως για την πορεία του παραγώγου αυτού προϊόντος στο οποίο είχαν επενδύσει δύο και πλέον έτη πριν, το 2006.

Η πορεία της συγκεκριμένης επενδύσεως ήταν όντως έντονα πτωτική και η τράπεζα, με σκοπό την αυτονόητη ανάγκη διατήρησης σχέσεων εμπιστοσύνης και καλής συνεργασίας με τους πελάτες της, είχε προτείνει στους πελάτες αυτούς, αλλά και σε περιορισμένο αριθμό άλλων πελατών που το θέμα αυτό αφορούσε, να θέσει υπόψη τους σε αντικατάσταση του παραγώγου στο φυσικό αέριο, διάφορες εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές, περιλαμβανομένων και επιλογών με εγγύηση κεφαλαίου. Οι συγκεκριμένοι έξι πελάτες επέλεξαν την οδό της καταθέσεως αγωγής. Αλλοι, που είχαν επίσης προβεί στην συγκεκριμένη επένδυση, προτίμησαν την συνεννόηση με την τράπεζα για το θέμα αυτό και την αντιμετώπισή του κατά τις προτάσεις της τραπέζης.

Το όλο θέμα δεν εκφεύγει των όσων προβλημάτων μπορεί συνήθως να εμφανισθούν σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν έχει γενικό χαρακτήρα και εν πάση περιπτώσει αντιμετωπίζεται από κοινού με τους πελάτες της τραπέζης που έχουν επενδύσει στο προϊόν αυτό και ενδιαφέρονται να το αντικαταστήσουν με άλλο.

Τα όσα πάντως αναφέρονται στα δημοσιεύματα, που κατά τα φαινόμενα στηρίζονται στο δελτίο τύπου της δικηγορικής εταιρείας, για δήθεν πλημμελή και παράνομη διαφήμιση και πώληση δομημένου ομολόγου, ή ακόμη και για έλλειψη αδείας παροχής επενδυτικών συμβουλών στην Ελλάδα, φαίνεται απλώς να αποσκοπούν κατά την παρούσα συγκυρία στη δημιουργία εντυπώσεων, είναι απολύτως ανακριβή και, προκειμένου για υποκατάστημα, που λειτουργεί στην Ελλάδα ύστερα από άδεια εγκατάστασης της Τραπέζης της Ελλάδος, ενός μεγάλου διεθνούς πιστωτικού ιδρύματος με παρουσία σε ογδόντα και πλέον χώρες, απλώς στερούνται σοβαρότητας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα