«Γυρίζει την πλάτη» στα κρατικά κεφάλαια η Deutsche Bank

Αποποιείται του μπόνους του ο Ακερμαν
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 11:04

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας Deutsche Bank δεν σκοπεύει να ζητήσει τη βοήθεια του γερμανικού κράτους, το οποίο ετοιμάζεται σήμερα να επικυρώσει το φιλόδοξό σχέδιό του για τη διάσωση του τραπεζικού τομέα, όπως ανακοινώθηκε από χρηματοπιστωτικές πηγές.

«Η κεφαλαιοποίηση της Deutsche Bank είναι πολύ σταθερή, συνεπώς δεν υπάρχει καμιά ανάγκη να ζητηθεί κρατική βοήθεια», διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Το γερμανικό πρόγραμμα διάσωσης, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από το κοινοβούλιο, προβλέπει εγγυήσεις 400 δισ. ευρώ για τα διατραπεζικά δάνεια και 80 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Στο μεταξύ, ο διοικητής της Deutsche Bank Γιόζεφ ¶κερμαν δήλωσε στην εφημερίδα "Bild am Sonntag", που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, ότι δεν θα δεχθεί το ετήσιο παχυλό bonus του. «Ανακοίνωσα στο συμβούλιο εποπτείας της Deutsche Bank ότι θα αποποιηθώ αυτή τη δύσκολη στιγμή του μπόνους μου προς όφελος των μισθωτών που έχουν περισσότερη ανάγκη τα χρήματα από εμένα», εξήγησε ο επικεφαλής της τράπεζας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα