ΟΠΕΚ: Αναμένεται μειώση της παραγωγής του αργού κατά ένα εκατ. βαρέλια

Έκτακτη συνεδρίαση στις 24 Οκτωβρίου
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 11:52
UPD:11:53

Τη μείωση της παραγωγής του αργού πετρελαίου κατά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο βαρέλια αναμένεται να αποφασίσει ο ΟΠΕΚ στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασής του στις 24 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Αμπντάλα Μπεν Χαμάντ Αλ-Ατίγια.

«Πιστεύω προσωπικά ότι ίσως πρόκειται για μείωση ενός εκατομμυρίου βαρελιών ή περισσότερο, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο βαρέλια, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω», δήλωσε στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Η σύνοδος των αρμοδίων υπουργών των χωρών του ΟΠΕΚ είχε αρχικά οριστεί στις 18 Νοεμβρίου αλλά ο Οργανισμός, του οποίου το Κατάρ είναι μέλος, ζήτησε να διεξαχθεί τρεις εβδομάδες νωρίτερα προκειμένου οι χώρες μέλη να εξετάσουν την κατάσταση της πετρελαϊκής αγοράς εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των φόβων ύφεσης.

Σημειώνεται ότι χθες το βαρέλι, που είχε φθάσει στα 147 δολάρια τον Ιούλιο, άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδό του τους τελευταίους 17 μήνες. Στοίχιζε λιγότερο από 67 δολάρια στο Λονδίνο και γύρω στα 70 δολάρια στη Νέα Υόρκη για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα