Σταθερό το τραπεζικό σύστημα της Βουλγαρίας

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 15:31

Το τραπεζικό σύστημα της Βουλγαρίας παραμένει σταθερό, «με επαρκές επίπεδο ρευστότητας και κεφαλαιοποίησης», παρά τους κλυδωνισμούς στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Ο κ. Ορεσάρσκι διαβεβαίωσε ότι ο τραπεζικός τομέας δεν έχει άμεση σχέση και, κατά συνέπεια, δεν επηρεάζεται από την κρίση με τα στεγαστικά δάνεια που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Σεργκέι Στανίσεφ, υπενθύμισε ότι περισσότερο από το 90% του τραπεζικού τομέα της χώρας ανήκει σε μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, υπογραμμίζοντας ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και των άλλων κορυφαίων συλλογικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης(ΕΕ) για εγγύηση της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα στην ΕΕ είναι «εξαιρετικά σημαντικές» για τη Βουλγαρία.

Όπως εξήγησε, οι αποφάσεις είναι σημαντικές «επειδή προστατεύουν τον τραπεζικό τομέα της χώρας από την απειλή της λεγόμενης εισαγόμενης αποσταθεροποίησης, που εμφανίζεται στην περίπτωση κρίσιμων καταστάσεων σε κάποια από τις μητρικές τράπεζες των θυγατρικών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα