ING: «Τονωτική ένεση» 10 δισ. ευρώ από την ολλανδική κυβέρνηση

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008 07:38
UPD:09:17

Τονωτική ένεση ύψους 10 δισ. ευρώ (13,4 δισ. δολ.) χορήγησε ο ολλανδική κυβέρνηση στην ING Groep NV - τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη χώρα - μετά τη διόγκωση των ζημιών από τα ενυπόθηκα δάνεια, οι οποίες οδήγησαν τις μετοχές της στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση θα αγοράσει προνομιούχες μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου και θα διορίσει δύο εκπροσώπους της στο διοικητικό συμβούλιο της ING, η οποία δεν θα καταβάλλει φέτος τελικό μέρισμα, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση. Οι μετοχές κατέβαλαν ετήσιο μέρισμα 8,5%, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας, Wouter Bos.

Οι μετοχές της ΙNG υποχώρησαν κατά 27% στις 17 Οκτωβρίου – επίπεδα ρεκόρ – με τη διοίκηση της εταιρείας να προβλέπει ζημίες 500 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο. Πρόκειται για την πρώτη ολλανδική εταιρεία που θα στηριχθεί οικονομικά από την κυβέρνηση μετά τη σχετική απόφαση διάσωσης των τραπεζών στις 10 Οκτωβρίου. Η εταιρεία συμφώνησε να προχωρήσει στην πώληση του σκέλους ασφαλειών ζωής στην Ταϊβάν προς 600 εκατ. δολάρια στην Fubon Financial Holding, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Η ING εξυπηρετεί περισσότερους από 75 εκατ. πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο και ήταν μία από τις 20 μεγαλύτερες εταιρείες του τραπεζικού κλάδου διεθνώς έως και τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία στο Web site της. Η τράπεζα απασχολούσε πλήρως περισσότερους από 124.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τα στοιχεία της για την οικονομική χρήση του 2007.

Η ING θα πουλήσει το σκέλος της στην Ταϊβάν με 2,2 εκατ. πελάτες, σε μία συναλλαγή η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Η Fubon, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ταϊβάν από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας θα εκδώσει νέες μετοχές της ING για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα