Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Ericsson

Υποχώρησαν κατά 28% στο γ’ τρίμηνο
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008 09:32
UPD:09:37

Κάμψη της κερδοφορίας της κατά 28%, μικρότερη απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη κατασκευάστριας δικτύων ασύρματης τηλεφωνίας στον κόσμο Ericsson, καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας ενισχύθηκαν ενώ οι περικοπές δαπανών απέδωσαν.

Τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στο τρίτο τρίμηνο στα 2,84 δισ. κορόνες (384 εκατ. δολάρια) ή 0,89 κορόνες ανά μετοχή, από 3,97 δισ. κορόνες ή 1,24 κορόνες ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα «έβλεπαν» στα 2,21 δισ. κορόνες.

Οι πωλήσεις της Ericsson διαμορφώθηκαν στα 49,2 δισ. κορόνες, αυξημένα κατά 13%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Καρλ-Ένρικ Σβάνμπεργκ εκτίμησε πως είναι «δύσκολο να προβλεφθεί» πως θα αντιδράσουν οι πελάτες της εταιρείας στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Μέχρι στιγμής, οι δραστηριότητές της δεν έχουν επηρεαστεί, ενώ η χρηματοοικονομική της θέση «είναι ισχυρή με υγιή ρευστά διαθέσιμα και υψηλή ετοιμότητα πληρωμών», τόνισε.

Η Ericsson είχε προγραμματίσει αρχικά να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 24 Οκτωβρίου. Στις 9:00 τοπική ώρα, αναμένεται να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να συζητήσει τα αποτελέσματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα