Ρουμανία: Επιφυλακτικές οι προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008 09:42

Η ρουμανική οικονομία ενδέχεται να γνωρίσει «σκληρή προσγείωση» το επόμενο έτος και η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να υποχωρήσει στο 3,8% το 2009, καθώς οι βασικοί εμπορικοί εταίροι της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, υποστηρίζει ο οικονομικός αναλυτής της ING Bank Romania, κ. Nicolae – Alexandru Chidesciuc.

Για φέτος, οι οικονομικοί αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν πως η οικονομική ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο επίπεδο του 8,8% (έναντι 6,6% της προηγούμενης πρόβλεψης) με την ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις να παραμένουν οι βασικές γεννήτριες της μεγέθυνσης (+12% και +27% αντίστοιχα σε ετήσια βάση).

«Λαμβάνοντας υπόψη την υποχώρηση της οικονομικής ανάπτυξης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι αποτελούν και τους βασικούς εμπορικούς εταίρους της Ρουμανίας, καθώς και σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Ρωσία και η Ουκρανία, το 2009 θα φέρει μαζί του την απαιτούμενη μακροοικονομική διόρθωση στη Ρουμανία» επισημαίνει ο κ. Chidesciuc προσθέτοντας πως τις μεγαλύτερες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που συνδέονται άμεσα με την κατανάλωση.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα