Τι προτείνει ο Έλον Μασκ στη Fed για τα επιτόκια

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 15:01
UPD:15:03
via REUTERS/POOL

Ο Έλον Μασκ πρότεινε στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια κατά 0,25%, λέγοντας ότι μια μεγάλη αύξηση θα διακινδύνευε τον αποπληθωρισμό.

Η πρόταση του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου ήρθε ως απάντηση σε έναν χρήστη του Twitter που ρώτησε τον Μασκ τι πρέπει να κάνει η Fed, και μετά από μια προηγούμενη ανάρτηση από την Κάθι Γουντ της Ark Investment Management.

Την Τρίτη,τα απροσδόκητα ισχυρά στοιχεία για τον πληθωρισμό προεξοφλώντας ουσιαστικά μια επιθετική αύξηση των επιτικίων κατά 75 μονάδες βάσης. Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στο Συνέδριο της Fed στις 21-22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών, αυξήθηκε κατά 0,1% για τον μήνα και 8,3% το προηγούμενο έτος. Εξαιρουμένου του ασταθούς κόστους τροφίμων και ενέργειας, ο ΔΤΚ αυξήθηκε 0,6% από τον Ιούλιο και 6,3% από τον ίδιο μήνα το 2021.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί κατά 0,1% και ο βασικός πληθωρισμός θα αυξηθεί κατά 0,3%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones. Οι αντίστοιχες εκτιμήσεις σε ετήσια βάση ήταν για κέρδη 8% και 6%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα