Ζημίες – ρεκόρ για τα hedge funds τον Σεπτέμβριο

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 10:54
UPD:10:56

Ζημίες ρεκόρ εμφάνισαν τα διεθνή hedge funds τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Eurekahedge Pte, καθώς η απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων (short sale) και οι εξαγορές των πελατών εν μέσω της πιστωτικής κρίσης έπληξαν τα funds.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας, ο δείκτης Eurekahedge Hedge Fund Index, ο οποίος καταγράφει τις επιδόσεις συνολικά 2.431 funds σε ολόκληρο τον κόσμο, υποχώρησε κατά 4,7%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από το 2000, όταν η Eurekahedge ξεκίνησε να δημοσιοποιεί τα εν λόγω στοιχεία.

Τα hedge funds έχουν δεχτεί πλήγμα από την κρίση που ξέσπασε μετά την κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης (subprime) την περασμένη χρονιά, χάνοντας τον περασμένο μήνα ενεργητικό ύψους περίπου 88 δισ. δολαρίων. Ως αποτέλεσμα, το συνολικό μέγεθος της εν λόγω αγοράς περιορίστηκε σε σχεδόν 1,8 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία Hedge Fund Research, τα κεφάλαια που διαχειρίζονται τα hedge funds έχουν αυξηθεί σε περίπου 1,9 τρισ. δολάρια από 490 δισ. δολάρια που ήταν στις αρχές της δεκαετίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα