Κάτω τα διατραπεζικά επιτόκια σε δολάρια, σταθερά τα swap spreads

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 11:53

Το κόστος διατραπεζικού δανεισμού σε δολάρια περιορίστηκε και τα περιθώρια δολαρίων, το βαρόμετρο των πιέσεων από τις χρηματοδοτήσεις σε δολάρια και των μετατοπίσεων της χρηματοπιστωτικής αγοράς, διατηρήθηκαν σταθερά σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα του μήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες συναλλαγές σήμερα στο Λονδίνο, τα διατραπεζικά επιτόκια για overnight καταθέσεις σε δολάρια φαίνεται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 0,3–1% σε σύγκριση με τη διακύμανση 0,3-1,4% που ίσχυε αρχικά χθες στην Ευρώπη.

Το διατραπεζικό επιτόκιο προσφοράς της Ένωσης Βρετανών Τραπεζιτών (Libor) για overnight δάνεια σε δολάρια διαμορφώθηκε χθες στο 1,28125%, χαμηλότερα από το 1,5 που αντιπροσωπεύει το επιτόκιο-στόχο της Federal Reserve για τις ομοσπονδιακές καταθέσεις.

Οι ενδείξεις για τα καταθετικά επιτόκια τριών μηνών κυμαίνονται μεταξύ 3,1–4%, σε σύγκριση με το 3,2-4,2% που επικράτησε χθες το πρωί.

Τα επιτόκια καταθέσεων και Libor αποτελούν ένδειξη μόνο για το κόστος δανεισμού μεταξύ των τραπεζών, χωρίς να αντιπροσωπεύουν απαραίτητα τα επίπεδα στα οποία θα διαμορφωθεί τελικά ο δανεισμός.

Το περιθώριο των συμβάσεων ανταλλαγής (swap spread) δύο χρόνων σε δολάρια έκλεισε στις 100 μονάδες βάσης, προσεγγίζοντας τα χαμηλά πέντε εβδομάδων (99 μονάδες βάσης) που καταγράφηκαν στο τέλος της χθεσινής ημέρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα